Un ‘SÍ’ Transmarikabollobi

full volant 2.jpg

El proper 1 doctubre, el poble de Catalunya estem convocades a exercir el nostre dret dautodeterminació, i tenim loportunitat dencetar un procés constituent de base realment popular, en què el poble treballador puguem decidir sobre el model econòmic i social i en què el col·lectiu LGBTI tinguem una participació activa i determinant per definir quins són els drets que ha de garantir la nova constitució.

Tenim loportunitat de construir una nova república lliure dLGBTI-fòbia. La república catalana ha de prioritzar la lluita contra lLGBTI-fòbia, acompanyant el col·lectiu en el nostre apoderament i autoorganització i implementant protocols per generar espais segurs i lliures dLGBTI-fòbia en tots els àmbits de la societat. Cal una institucionalitat LGBTI per garantir la visibilitat i presència activa i determinant del col·lectiu en els procediments legislatiu i delaboració i desenvolupament de polítiques públiques.

Tenim loportunitat de superar les divisions imposades pel cisheteropatriarcat i visibilitzar referents positius de totes les opcions i identitats, i molt especialment en àmbits com leducació o la salut. Per això volem una república que no ens imposi un DNI que ens digui si som homes o dones, que no patologitzi la disfòria de gènere, que no segregui pel sexe-gènere imposat ni en l’àmbit educatiu ni en cap altre i que no forci reassignacions de sexe sota criteris mèdics arbitraris.

Tenim loportunitat davançar cap a una nova republica que reconegui tots els models de relació, convivència i criança, derogui els privilegis del matrimoni i lherència i garanteixi plenament els drets reproductius de les lesbianes. Igualment, les persones grans han de tenir garantit el dret destimar i follar, així com de participar per combatre la gerontofòbia.

Tenim loportunitat dabandonar el paternalisme perquè siguin les joves mateixes les qui construeixin les seves relacions, de deixar de criminalitzar les treballadores sexuals garantint-les lautoorganització i la cura per la salut i de crear mecanismes per la prevenció, lacompanyament, i la no estigmatització de les persones que conviuen o sinfecten amb ITS.

El proper 1 doctubre, tenim moltes oportunitats. Sabem que la ruptura amb el capitalisme i amb el cisheteropatriarcat queden lluny. Però tenim loportunitat de construir la república catalana lliure dLGBTI-fòbia; loportunitat davançar cap als Països Catalans socialistes i feministes; i loportunitat de fer un Sí inconformista, un Sí rebel, un Sí feminista, un Sí anticapitalista i, sobretot, un Sí transmarikabollobi!

Construïm la república catalana lliure d’LGBTI-fòbia

Avancem cap als Països Catalans socialistes i feministes

 

Països Catalans, 6 de setembre de 2017

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s