#CessamentJimenezGusi | Ocupem la Direcció General d’Igualtat

Avui, 28 de Juny, diada per l’Alliberament LGBTI, la Crida LGBTI hem decidit ocupar la Direcció General d’Igualtat, que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per assenyalar que al Principat de Catalunya encara existeix l’LGBTI-fòbia a les institucions.

Actualment, aquest departament, que hauria de ser l’encarregat de garantir la seguretat i la no discriminació de les lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex, està ignorant de manera sistemàtica les denúncies contra l’LGBTI-fòbia i deixant sense efecte pràctic la llei 11/2014, aprovada per àmplia majoria al Parlament de Catalunya gràcies a l’impuls del moviment LGBTI.

Només l’Observatori contra l’Homofòbia ha presentat, des de l’aprovació de la llei, més de 200 casos, dels quals se n’han tramitat menys de 80 i només se n’han resolt dos, un amb sanció i l’altre -el del bus transfòbic d’Hazte Oir- amb mesures cautelars. La resta de casos han estat arxivats o ni tan sols han estat estudiats. Amb l’arxivament de les denúncies o el seu mer desoïment, el govern de Junts pel Sí està permetent l’LGBTI-fòbia en aquest país.

La principal conseqüència n’és el reforçament de la seguretat dels agressors, ja siguin persones individuals o empreses com El Corte Inglés, que continuen incomplint la llei amb la seguretat que no rebran cap sanció. L’LGBTI-fòbia, a Catalunya, és gratis.

Una situació en la qual les forces i cossos de seguretat i les institucions públiques són les principals còmplices de la perpetuació del cisheteropatriarcat, mantenen la imposició de l’heterosexualitat com la normativitat i, sobretot, la discriminació i invisibilització de les persones LGBTI. N’estem fartes i rebutgem aquest sistema que permet que cada dia s’exerceixi violència contra nosaltres.

Exigim, per tant, a la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa i Coll, i a la Directora General d’Igualtat, Mireia Mata i Solsona, el cessament immediat de la cap de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTI, Maria Lluïsa Jiménez i Gusi, i la seva substitució per una persona compromesa amb els nostres drets i llibertats.

Aquest cessament immediat ha de venir acompanyat d’una decisió política. S’han de revisar els més de 70 casos tramitats i no sancionats, així com la resta de denúncies que no han arribat a ser tramitades, sota la supervisió d’entitats LGBTI com l’Observatori contra l’Homofòbia.

De la mateixa manera, exigim el desenvolupament d’un reglament que permeti aplicar sancions contundents i una partida pressupostària adequada perquè la llei 11/2014 del Parlament de Catalunya contra l’LGBTI-fòbia no sigui paper mullat.

Entenem que totes aquestes decisions no són tècniques, sinó purament de voluntat política i realitzables de manera immediata. És per això que avui, diada per l’Alliberament LGBTI, exigim a la consellera Dolors Bassa i la directora general Mireia Mata l’execució d’aquestes reivindicacions en el menor temps possible, perquè els nostres drets i llibertats no poden esperar. Si no, seran responsables directes de l’LGBTI-fòbia institucional que, a dia d’avui, perdura al nostre país.

Contra qualsevol agressió, organització!
Combatem l’LGBTI-fòbia de les institucions!
#CessamentJimenezGusi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s